ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ Μεγιστοποίηση

ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ

Αναχωρήσεις: 19/09 , 17/10, 27/10  & 31/10

Περισσότερες λεπτομέρειες

65€

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΒΥΤΙΝΑ –ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ- ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ -ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΛΟΓΡΗ  - ΤΡΙΠΟΛΗ

Αναχωρήσεις: 19/09 , 17/10, 27/10  & 31/10

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΚΑΨΙΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΛΟΓΡΗ – ΒΥΤΙΝΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε 15 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη στο Σπήλαιο Κάψια. Είναι ένα από τα δέκα πιο αξιόλογα σπήλαια της χώρας. Ανακαλύφθηκε το 1887 από το Γάλλο αρχαιολόγο Γουσταύο Φουζέρ, στα πλαίσια των ανασκαφών του στη Μαντινεία και εξερευνήθηκε το 1892. Το σπήλαιο έχει μήκος σε ευθεία, 380 μέτρα και ο διάκοσμός του αποτελεί ένα σπάνιο, μεγαλειώδες θέαμα συνδυασμού χρωμάτων, σχεδίων και φυσικών συμπλεγμάτων. Επόμενος σταθμός το παλιό αρχοντικό του Ευάγγελου Καλόγρη. Ο Ευάγγελος Καλόγρης ο νεότερος, σεβόμενος απόλυτα την επιθυμία του παππού του, άνοιξε τις πόρτες του αρχοντικού για το κοινό, δημιουργώντας ένα μικρό παραδοσιακό οινοποιείο, με επισκέψιμους χώρους παραγωγής και φιλοξενίας. Επίσκεψη στο οινοποιείο που βρίσκεται στον οικισμό Κάψια της Αρκαδίας, δίπλα στο μαγευτικό ελατοδάσος του Μαινάλου. Συνεχίζουμε  για το λαμπερό πετράδι του Μαινάλου, την Βυτίνα. Απλώνεται νωχελικά μέσα στο Μαίναλο, τα έλατα την οριοθετούν και την αρωματίζουν με εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά και φρεσκάδα που δύσκολα ξεχνά κανείς, και την προικίζουν με το σπάνιο κλίμα της που εδώ και χρόνια θεωρήθηκε θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Αρχοντική και ωραία η Βυτίνα, με τα παλιά πετρόσπιτα της , τα γραφικά στενά της, την ζωντανή πλατεία της με την παλιά εκκλησία, τα δεντροσκέπαστα δρομάκια της για περιπάτους, τα δασάκια και τις εξοχές της, ανταμείβει τον επισκέπτη. Ελεύθερος χρόνος .Τελικός μας προορισμός το κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου, τα όμορφα Λαγκάδια. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ –ΤΡΙΠΟΛΗ –ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για το πιο καλοδιατηρημένο χωριό της ορεινής Αρκαδίας, με μοναδική αρχιτεκτονική , την Δημητσάνα. Το αρχιτεκτονικό τοπίο του παραδοσιακού οικισμού, με τα ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα που απλώνονται σε δυο αντικριστούς λόφους, είναι μοναδικό. Περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια με τα επιβλητικά αρχοντικά και επισκεφθείτε την ιστορική βιβλιοθήκη με τις σπάνιες εκδόσεις και το μικρό εκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Λίγο έξω από το χωριό, το εξαιρετικό υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, μοναδικό στην Ελλάδα, σας ξεναγεί στην προβιομηχανική τεχνολογία της περιοχής, ενώ εσείς κάνετε μια όμορφη βόλτα στη φύση ακολουθώντας τη ροή του νερού από τον αλευρόμυλο προς το βυρσοδεψείο και τον μπαρουτόμυλο (κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, η ιστορική Δημητσάνα υπήρξε το σημαντικότερο κέντρο ανεφοδιασμού σε μπαρούτι).Επόμενος σταθμός μας η Στεμνιτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καμάρες (θυμίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών και χάνονται μέσα στις καρυδιές και τις κερασιές, κεφαλόβρυσα στη σκιά αιωνόβιων πλατάνων και μια ζωντανή πλατεία γεμάτη καφενεία και ταβέρνες συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας .Ελεύθερος χρόνος  για βόλτα στα σοκάκια με τα υπέροχα σπίτια και για φαγητό ή γλυκό στην πλατεία (η Στεμνίτσα φημίζεται για τα μυγδαλάτα της).Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Αρκαδίας ,την Τρίπολη .Ελεύθερος χρόνος. Αρχίστε τη βόλτα σας από την πλατεία Άρεως, μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες στην Ελλάδα, με τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, γύρω από την οποία είναι μαζεμένα όμορφα νεοκλασικά, όπως το δικαστικό μέγαρο αλλά και κτίρια-μνημεία της πάλαι ποτέ μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Η πλατεία Πετρινού με το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο του 1910, η Παλιά Φιλαρμονική και το Αρχαιολογικό Μουσείο (έργα και τα δύο του Τσίλερ), το σπίτι του Καρυωτάκη και η πλατεία του Αγίου Βασιλείου. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά αργά το απόγευμα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας .
 • Έμπειροι  οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων  .
 • Μια (1) διανυκτέρευση  στο Maniatis Hotels & Resorts.
 • Πρωινό μπουφέ
 • Ημιδιατροφή
 • Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ έως

15 ήμερες

πριν την αναχώρηση

Τιμή κατ’ άτομο

σε δίκλινο δωμάτιο

Τιμή κατ’ άτομο

σε δίκλινο

δωμάτιο

ΠΡΟΣΦΟΡΑ έως

15 ήμερες

πριν την αναχώρηση  Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

 

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

 

19-20/09/2020

65€

80€

85€

100€

17-18/10/2020

65€

80€

85€

100€

27-28/10/2020

65€

80€

85€

100€

31/10-01/11/2020

65€

80€

85€

100€

Related products