TOP
Image Alt

Πάσχα 5* στην Καβάλα: Μια αξέχαστη εμπειρία για όλους με την Travel Time

Πάσχα 5* στην Καβάλα: Μια αξέχαστη εμπειρία για όλους με την Travel Time

245€ / το άτομο
(0 Reviews)

Πάσχα στην Καβάλα και τη Μακεδονία: Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία 

Οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα για το Πάσχα: Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα & Θεσσαλονίκη

 Ημερομηνιες: 14/04/2023 έως 17/04/2023
4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ (Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

Η πρώτη ημέρα του ταξιδιού μας αρχίζει με αναχώρηση από την Αθήνα/Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις μέχρι την πόλη της Καβάλας, γνωστή ως «Γαλάζια Πόλη» και «Μέκκα του καπνού». Η πόλη αυτή είναι γεμάτη ιστορία, όπου Βυζαντινοί, Οθωμανοί, Εβραίοι, έμποροι, αστοί, καπνεργάτες, πρόσφυγες και διανοούμενοι έχουν συναντηθεί εδώ εδώ και αιώνες. Βρίσκεται στο κέντρο της Μακεδονίας, ένα κρίσιμο σημείο όπου συναντιούνται οι θαλάσσιοι δρόμοι και η Ανατολή με τη Δύση. Κατά την άφιξή μας, θα δούμε τις εντυπωσιακές καπναποθήκες και τα νεοκλασικά κτίρια που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της πόλης, καθώς και τα αξιοθέατα όπως οι Καμάρες, το Ιμαρέτ και το περίφημο Μουσείο Καπνού. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και έπειτα θα έχουμε το νηστίσιμο δείπνο μας. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο .Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΙΝΙΣΣΑ – ΔΡΑΜΑ-ΚΑΒΑΛΑ( Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ)

Πρωϊνό μπουφέ. Πρώτος σταθμός η Ιερά Μονή της «Παναγίας Εικοσιφίνισσας» στο όρος Παγγαίο. Αληθινό ησυχαστήριο, προσελκύει πλήθος πιστών για να προσκυνήσουν την αχειροποίητη εικόνα της Θεοτόκου. Το όνομα της Μονής, κατά μία από τις τρεις εκδοχές, οφείλεται στο θαύμα της εικόνας της Παναγίας, η οποία έλαμπε και σκορπούσε φως “φοινικούν”, δηλαδή κόκκινο, όπως η πορφυρά των Φοινίκων. Από αυτό προέρχεται και η ονομασία: Εικών φοινίσσουσα – Εικών – φοίνισσα -Εικοσιφοίνισσα. Συνεχίζουμε για την πόλη της Δράμας, ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στην Καβάλα. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας. Ακολουθεί Αναστάσιμο παραδοσιακό δείπνο με μαγειρίτσα.Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΞΑΝΘΗ-ΚΑΒΑΛΑ(ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πρωινό μπουφέ και χαρείτε τις ανέσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου μας. Με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τη μοναδική τοποθεσία του,το Lucy αποτελεί ορόσημο της περιοχής. Στο άκρο μιας μικρή χερσονήσου, φαντάζει σαν παρατηρητήριο απ’ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει την Καβάλα που απλώνεται αμφιθεατρικά προς το Αιγαίο πέλαγος.Μεσημεριανό γεύμα με εορταστικά εδέσματα σε μπουφέ.To απόγευμα βόλτα στην Πατρίδα του Δηµόκριτου, του Πρωταγόρα αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, την Ξάνθη.Ιστορία, φύση, οµορφιά, παράδοση, κοσµοπολίτικη ατµόσφαιρα… Η Ξάνθη έχει όλα τα θέλγητρα που κάνουν µια πόλη σαγηνευτική στα µάτια του επισκέπτη και µάλιστα σε υπερθετικό βαθµό. Ελευθερος χρονος. Επιστροφη στο ξενοδοχειο μας .Διανυκτερευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)

Πρωϊνό μπουφέ και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Σύμβολο της πόλης είναι ο  Λευκός Πύργος. Δεσπόζει στην παραλία και φιλοξενεί τώρα, ως μουσείο, θαυμάσιες συλλογές που αφορούν την βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης. Κτίστηκε το 1500 μ.Χ. περίπου και ήταν μέρος του αμυντικού συστήματος της πόλης. Στην περιήγηση μας θα δούμε επίσης τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, τη Ροτόντα, το Κάστρο, την Άνω Πόλη, την Αψίδα Γαλερίου, την Πλατεία Αριστοτέλους .Ελεύθερος χρόνος. Επιβίβαση στο πούλμαν και με  ενδιάμεσες στάσεις άφιξη σε Πειραιά/Αθηνα

 

 

Στις  τιμές περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
  • Έμπειροι οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα παρκινγκ.
  • Τρεις (03) διανυκτερεύσεις στο Lucy Hotel Kavala 5*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Ημιδιατροφή
  • Αρχηγός-Σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
  • Φ.Π.Α. εκδρομής

 

Δεν περιλαμβάνονται

Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τοπικοί δημοτικοί φόροι

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗΣ:

  • Μεγάλη Παρασκευή – Απογευματινός Μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα
  • Μεγάλο Σάββατο – Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ με παραδοσιακή Μαγειρίτσα
  • Κυριακή του Πάσχα – Μεσημεριανό γεύμα με εορταστικά εδέσματα σε μπουφέ

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο:245
  • Μονόκλινο δωμάτιο: + 100

 

  • Αναχώρηση

    Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια
  • Ώρα Αναχώρησης

    πρωί από Πειραιά/Αθήνα
  • Ώρα Επιστροφής

    Αθήνα/Πειραιά αργά το βράδυ

Πλάνο Εκδρομής

1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ (Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

Καβάλα "Στη «Γαλάζια Πόλη», στη «Μέκκα του καπνού», το χθες και το σήμερα ζωντανεύουν με τις πρώτες ηλιαχτίδες. Είναι η πόλη, όπου Βυζαντινοί, Οθωμανοί, Εβραίοι, έμποροι και αστοί, καπνεργάτες, πρόσφυγες και διανοούμενοι έδιναν αιώνες τώρα τα ραντεβού τους. Στη Μακεδονία, στο κομβικό σημείο όπου συναντιούνται οι θαλάσσιοι δρόμοι και η Ανατολή με τη Δύση. Στην Καβάλα θα δούμε θεόρατες καπναποθήκες και νεοκλασικά που θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν της πόλης, καθώς και αξιοθέατα όπως:
  • Οι Καμάρες, ένα αρχαίο ρωμαϊκό ανάκτορο που κτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ.
  • Το Ιμαρέτ, ένα αρχαίο θέατρο που κτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ.
  • Το περίφημο Μουσείο Καπνού, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του τοπικού καπνού και της επεξεργασίας του, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει εκθέματα και αντικείμενα που αφορούν την ιστορία και την παραγωγή του καπνού στην περιοχή. Μπορείτε να δείτε από ατμομηχανές και εργαλεία μέχρι συλλογές από πακέτα τσιγάρων και αναμνηστικά αντικείμενα.Το Ιμαρέτ είναι ένας μουσουλμανικός ναός που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό κέντρο για τους ντόπιους. Ο ναός χτίστηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα λίγα αξιοθέατα της πόλης που επέζησαν από την οθωμανική περίοδο. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ναό και να ανακαλύψετε την ιστορία του Ισλάμ στην περιοχή.Οι Καμάρες είναι μια σειρά από αρχαία ρωμαϊκά ενυδρεία που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι της Καβάλας. Τα ενυδρεία χρονολογούνται από την ρωμαϊκή εποχή και χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια ψαριών. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από ττο ενυδρείο, να θαυμάσετε την ομορφιά του και να δείτε διάφορα είδη ψαριών που ζουν μέσα σε αυτό. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καστοριάς, που φιλοξενεί αντικείμενα από την αρχαία Αιγαί και τη Μακεδονία. Για τους λάτρεις της φύσης, η περιοχή προσφέρει επίσης πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία και ποδηλασία στο βουνό Γράμμος, το οποίο προσφέρει απίστευτη θέα στην πόλη και τη λίμνη. Επίσης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον ποταμό Αώο, που είναι γνωστός για τα καθαρά του νερά και τη φυσική ομορφιά του. Τέλος, μην ξεχνάτε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, η οποία είναι πλούσια σε ντόπια παραδοσιακά φαγητά και εξαιρετικά κρασιά από τα αμπέλια της περιοχής.
 
2

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙΦΙΝΙΣΣΑ - ΔΡΑΜΑ-ΚΑΒΑΛΑ( Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ)

3

3Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΞΑΝΘΗ-ΚΑΒΑΛΑ(ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)

4

4Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ)

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας