TOP
eikona-elati

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Έχει Πραγματοποιηθεί

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Έχει Πραγματοποιηθεί

395€ / το άτομο
(0 Reviews)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΙΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

“Ταξιδι στην χωρα των Θρυλων και των Παραμυθιων”

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΠΡΑΣΟΒ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΣΟΦΙΑ

KΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ-ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ(ΜΠΡΑΝ)-ΣΙΝΑΙΑ

Ημερομηνιες:22/12/2023 έως 28/12/2023

 

1Η   ΜΕΡΑ:  AΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ –ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα/Πειραια και με ενδιάμεσες στάσεις  θα φτάσουμε στο Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η   ΜΕΡΑ:  ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στο ΣΟΦΙΑ. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας μέσα στην υπέροχη βαλκανική φύση  με προορισμό το Βουκουρέστι. Πρώτη γνωριμία με την πόλη με τις δεντρόφυτες λεωφόρους , τα κομψά κτήρια της μπελ επόκ και τη φήμη της  στα 1900 ως Μικρό Παρίσι!!  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

3Η   ΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε για μια μοναδική ξενάγηση στην πόλη . Θα δούμε τη Βουλή που  χτίστηκε το 1984 σε χώρο 64.800 τ.μ., εκεί όπου άλλοτε βρισκόταν μία από τις ωραιότερες γειτονιές της πόλης.  Το  υπαίθριο μουσείο , το λεγόμενο ΧΩΡΙΟ  που βρίσκεται στο πάρκο Herastrau και φιλοξενεί περισσότερα από 300 κτίρια από ξύλο και πέτρα, που απεικονίζουν την ιστορία και την ποικιλομορφία της αγροτικής αρχιτεκτονικής όλων των περιοχών της Ρουμανίας. Μετά τον κήπο  Gradina Botanica, με περισσότερα από 10.000 είδη φυτών από κάθε γωνιά του πλανήτη και φυσικά το Βοτανικό Μουσείο. Την Εκκλησία της Σταυροπόλεως  μια μικρή εκκλησία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Την Αψίδα του θριάμβου  η οποία έχει έχει ύψος 27 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Petre Antonescu, ο οποίος και έχει σαφέστατα επηρεαστεί από την διάσημη αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι. Τα γλυπτά που διακοσμούν το εξωτερικό δημιουργήθηκαν από διάσημους Ρουμάνους γλύπτες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η  ΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό  το Μπρασόβ.Το Μπρασόβ είναι μια καταπράσινη πόλη στην καρδιά της Ρουμανίας και βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, το Ποϊάνα Μπρασόβ.Η παλιά του πόλη χωρίζεται σε τρεις γειτονιές, τη γερμανική, την ουγγρική και τη ρουμάνικη, η καθεμιά με τα δικά της χαρακτηριστικά και ομορφιές. Στα αξιοθέατα της πόλης συγκαταλέγονται η Μαύρη Εκκλησία στη γερμανική συνοικία, η ελληνορθόδοξη εκκλησία, ο “δρόμος-σχοινί” που είναι ο στενότερος δρόμος της Ρουμανίας, η Πύλη της Αικατερίνης, η τελευταία πύλη της πόλης που σώζεται ακόμη από το Μεσαίωνα, και πολλά ακόμη, ενώ στο κέντρο της πόλης θα βρείτε εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα αλλά και κουζίνα από όλο τον κόσμο. Πολύ κοντά στην πόλη βρίσκεται και το κάστρο του Μπραν, το κάστρο που ο θρύλος θέλει να κατοικούσε ο Βλαντ Τσέπες, γνωστός ως Κόμης Δράκουλας.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση. 

5Η ΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ-ΣΙΝΑΙΑ-ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ  ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΜΠΡΑΝ-ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό τη   Σινάϊα γνωστή και ως Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας με το εκπληκτικό κάστρο Πέλες και το ιστορικο Μοναστήρι των Κατακουζηνών να ξεχωρίζει. Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον Δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΜΠΡΑΣΟΒ -ΣOΦΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση και  ξεκινάμε για τα όμορφα τοπία της διαδρομής προς την Βουλγαρία. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ : ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και επιβίβαση στο πούλμαν  με προορισμό το Σαντάνσκι  την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο, Συνεχιζουμε για την πολη μας με ενδιαμεσες στασεις.Αφιξη αργα το απογευμα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ένα (01) τουριστικό λεωφορείο τα όποιο διαθέτει  όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία k άθολη την διάρκεια της εκδρομής για τις εκδρομές/ξεναγήσεις/περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σας

Εξί (06) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμενα  ξενοδοχεία  4*

Πρωινό  μπουφέ καθημερινά

Τοπικός  Ελληνόφωνος  ξεναγος στο Βουκουρεστι

Αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής

Διόδια, Φ.Π.Α

Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, αχθοφορικά, ποτά. Τοπικοι δημοτικοι φοροι

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 395€

Μονόκλινο δωμάτιο: + 130€

 

 

  • Αναχώρηση

    ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • Ώρα Αναχώρησης

    Νωρις το πρωι
  • Ώρα Επιστροφής

    Αργα το απογευμα

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας