TOP
Image Alt

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 6 HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Eχει Πραγματοποιηθεί

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 6 HMEΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Eχει Πραγματοποιηθεί

245€ / το άτομο
(0 Reviews)

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ –ΜΟΝΗ ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΜΑΔΟΣ-: Ι.Μ ΛΕΙΜΩΝΑ-ΠΕΤΡΑ- ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ-ΜΟΛΥΒΟΣ(ΜΗΘΥΜΝΑ) – Ι.Μ ΥΨΗΛΟΥ- ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ-ΣΙΓΡΙ-ΕΡΕΣΟΣ- ΑΓΙΑΣΟ-ΠΛΩΜΑΡΙ

Ημερομηνίες: 02/09/20201 έως 07/09/2021


1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά  επιβίβαση  στο πλοίο  και απόπλους για το νησί της Σαπφώς την Λέσβο.

2Η ΗΜΕΡΑ:ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ –ΜΟΝΗ ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΜΑΔΟΣ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης (07:45) .Επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε τη περιπλάνησή μας στο νησί. Η πρώτη μας επίσκεψη το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θέρμη και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρυές ,όπου φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων και τα οστά τους βρέθηκαν ύστερα από οράματα πιστών. Δεύτερος σταθμός μας το χωριό Μανταμάδος και η Μονή του Αγίου Ταξιάρχη, που είναι προστάτης του νησιού. Η εικόνα φτιάχτηκε από τη λάσπη και το αίμα των μοναχών που σφαγιάστηκαν από Σαρακηνούς πειρατές. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας .Τακτοποίηση   .Δείπνο, διανυκτέρευση .

3Η ΗΜΕΡΑ: Ι.Μ ΛΕΙΜΩΝΑ-ΠΕΤΡΑ- ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ-ΜΟΛΥΒΟΣ(ΜΗΘΥΜΝΑ)

Πρωινό. Σήμερα θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Στο ιεροφυλάκιο της Μονής φυλάσσονται και λείψανα του αγίου Ιγνατίου και άλλων αγίων, καθώς και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, αλλά και τεμάχιο από την Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Το μουσείο και η βιβλιοθήκη του περιλαμβάνουν έργα αμύθητης αξίας. Χρόνος για προσκύνημα.

Συνεχίζουμε βόρεια του νησιού και σε μια  από τις πιο τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές του νησιού και το χωρίο  Πέτρα. Χαρακτηριστικό του ο βράχος ύψους περίπου 40 μέτρων, που δεσπόζει στην περιοχή και στην κορυφή του είναι κτισμένη η Παναγία η Γλυκοφιλούσα . Η Πέτρα είναι γεμάτη από καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά του 19ου και 20ού αιώνα, με καταπράσινες αυλές, περίτεχνες πόρτες και όμορφα ρόπτρα. Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αναπαλαιωμένο αρχοντικό της Βαρελτζίδαινας, που χαρακτηρίζεται σαν μοναδικό στη Λέσβο για την εσωτερική του διαρρύθμιση και τις όμορφες τοιχογραφίες του. Κτίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.

Επόμενος προορισμός ένα χωριό ψεύτικο σαν ζωγραφιά του νησιού η Μήθυμνα ή αλλιώς Μόλυβο. Ο Μόλυβος έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος.

Με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των πολύχρωμων σπιτιών εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη διατηρώντας επιβλητικό το γενοβέζικο κάστρο του, το οποίο θεωρείται και το κόσμημα του οικισμού τον ενώ είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην ανατολική Μεσόγειο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Ι.Μ ΥΨΗΛΟΥ- ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ-ΣΙΓΡΙ-ΕΡΕΣΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο όρος Όρδυμνος και στην Ιερά Μονή Υψηλού. Η  μονή είναι αφιερωμένη στον Άγ. Ιωάννη Θεολόγο η μνήμη του οποίου τιμάται στις 8 Μαίου.

Είναι το αρχαιότερο μοναστήρι του νησιού (800μ.Χ) . Ο ναός χτίστηκε το 1101 σύμφωνα με επιγραφή που βρέθηκε. Χαρακτηριστικό είναι το τέμπλο του με έξι εντυπωσιακές μεγάλου μεγέθους εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας. Στο εσωτερικό της Μονής υπάρχει ιστορική βιβλιοθήκη η οποία περιέχει χειρόγραφους κώδικες, λειτουργικά ειλητάρια, κατάστιχα, πατριαρχικές και μητροπολιτικές επιστολές και δεκάδες βιβλία που χρονολογούνται από το 1535-1845. Χρονος για προσκύνημα.

Συνεχίζουμε για ένα  μοναδικό μνημείο της φύσης  το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου. Το Απολιθωμένο Δάσος αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και σπανιότερα σε παγκόσμια κλίμακα μνημεία της γεωλογικής κληρονομιάς. Δημιουργήθηκε πριν από 20 περίπου εκατομμύρια χρόνια, όταν ηφαιστειακά υλικά κάλυψαν και απολίθωσαν το δάσος που κάλυπτε τότε την περιοχή. Σήμερα από την φυσική διάβρωση των ηφαιστειακών πετρωμάτων αποκαλύπτονται εντυπωσιακοί ιστάμενοι κορμοί δένδρων που φτάνουν σε μήκος ως και τα είκοσι μέτρα ενώ η διάμετρος πλησιάζει τα τρία μέτρα. Χρόνος για όποιον θέλει να κατέβει να δει τους απολιθωμένους κορμούς από κοντά. Ακoλουθεί επίσκεψη στο  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στον οικισμό Σίγρι.

Επόμενος προορισμός μας η Σκάλα Ερεσου. Η παραλία στην Σκάλα Ερεσού είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού και αποτελεί το επίνειο του γραφικού χωριού. Ελεύθερος χρόνος  στις ταβέρνες με παραδοσιακούς ντόπιους μεζέδες, γραφικά καφενεδάκια και μπαράκια σε απόσταση αναπνοής από την ακτή.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο, διανυκτέρευση .

5Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΑΣΟ-ΠΛΩΜΑΡΙ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΥΖΟΥ-ΠΟΛΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Σήμερα θα επισκεφθούμε  για να γνωρίσουμε έναν από τους πιο παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού, την Αγιάσο, ένα από τα πιο παραδοσιακά ορεινά χωριά του νησιού με λιθόχτιστα σπίτια και δρόμους , είναι το υψηλότερο ορεινό χωριό και ο οικισμός του είναι διατηρητέος.

Εκεί υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας Αγιάσου, ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα στην Ελλάδα. Η εικόνα της Παναγίας που κρατάει τον Χριστό (Βρεφοκρατούσα), δημιουργήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά με μαστίχα και κερί και μεταφέρθηκε από την Ιερουσαλήμ στην Αγίασο από τον καλόγερο Αγάθωνα από την Έφεσο, το 803 μ.Χ. Στάση στην τοποθεσία Καρίνη  όπου θα δούμε το σπίτι του Λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλο.

Στην συνέχεια  θα κατευθυνθούμε νότια στην πιο σημαντική κωμόπολη της Λέσβου στο Πλωμάρι (ή αλλιώς το χωριό του ούζου). Το Πλωμάρι είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με διατηρητέους οικισμούς και λιμανάκι . Είναι η πατρίδα του ούζου και του σαπουνιού! Ελεύθερος χρόνος. Για όσους το επιθυμούν μπορούμε να επισκεφτούμε το παραδοσιακό αποστακτήριο ούζου .

Επιστρέφουμε στη πόλη της Μυτιλήνης όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο να γνωρίσουμε τη πόλη, το λιμάνι, να κάνουμε τα ψώνια μας στη αγορά ,μέχρι την ώρα που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Διανυκτέρευση εν πλω

6Η ΗΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άφιξη στον Πειραιά νωρίς το πρωί .

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειρος οδηγός  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση
 • Τρεις (03)διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*
 • Πρωινό σε μπουφέ (εκτός πλοίων)
 • Ημιδιατροφή (εκτός πλοίων)
 • Έμπειρος – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής,

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισόδους σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς Χώρους
 • Τοπικούς δημοτικούς φόρου
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο

 

Τιμή κατ’ άτομο σε

δίκλινο

245€
Τιμή κατ’ άτομο σε

τρίκλινο

235
Παιδί έως 10 ετών

(με δυο ενήλικες)

170
Μονόκλινο

δωμάτιο

+60

 

 • Αναχώρηση

  Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια

Πλάνο Εκδρομής

1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2

2Η ΗΜΕΡΑ:ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ –ΜΟΝΗ ΑΓ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΜΑΔΟΣ

3

3Η ΗΜΕΡΑ: Ι.Μ ΛΕΙΜΩΝΑ-ΠΕΤΡΑ- ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ-ΜΟΛΥΒΔΟΣ(ΜΗΘΥΜΝΑ)

4

4Η ΗΜΕΡΑ: Ι.Μ ΥΨΗΛΟΥ- ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ-ΣΙΓΡΙ-ΕΡΕΣΟΣ

5

5Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΑΣΟ-ΠΛΩΜΑΡΙ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΥΖΟΥ-ΠΟΛΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΕΝ ΠΛΩ

6

6Η ΗΜΕΡΑ: ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας