TOP
Image Alt

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Έχει Πραγματοποιηθεί

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Έχει Πραγματοποιηθεί

175€ / το άτομο
(0 Reviews)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΜΝΩΝ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ- ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ-ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΟΥΡΛΙΔΑ

Αναχωρήσεις: 28/10  & 18/11


 

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε σε ένα  μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύση την Λίμνη Πλαστήρα.

Γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», η λίμνη Πλαστήρα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό τοπίο ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς που κερδίζει με την πρώτη κιόλας ματιά τις εντυπώσεις. Ονειρική από κάθε άποψη, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας μας. Δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός κυλούσε τα νερά του για να συναντήσει στα νότια τον Αχελώο. Πρόκειται για ένα φυσικό θαύμα που οφείλει την ύπαρξή του στο εμπνευσμένο όραμα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα (από όπου δικαιωματικά πήρε η λίμνη το όνομά της), τη δημιουργία δηλαδή ενός εντυπωσιακού φράγματος που έδωσε με τη σειρά του νέα πνοή στη γύρω περιοχή. Αλπικές βουνοκορφές, άλλοτε χιονισμένες και άλλοτε καταπράσινες, στεφανώνουν το μεγαλείο της ορμητικοί χείμαρροι  φλερτάρουν με τις δαντελωτές της όχθες πολυσχιδή φιόρδ και ένα κατάφυτο νησάκι καθρεφτίζουν τον ελατίσιο μανδύα τους στα γαλαζοπράσινα νερά. Θα θαυμάσουμε τα όμορφα χωριά  της λίμνης καθώς και το Φράγμα. Προαιρετικό γεύμα με θέα τη λίμνη .

Συνεχίζουμε για την πόλη των Τρικάλων. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΡΟΡΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για την πιο ατμοσφαιρική λίμνη της Ελλάδας, την λίμνη της Καστοριάς.

Η τυπική ονομασία της λίμνης είναι Ορεστίδα, όμως οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως λίμνη της Καστοριάς, μιας και αυτή η όμορφη πόλη είναι χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο μέσα στο νερό. Το μήκος των ακτών της είναι περίπου 30 χιλιόμετρα και στα νερά της ζουν αμέτρητα ψάρια και πουλιά, ενώ είναι προστατευόμενη τοποθεσία του Δικτύου Natura 2000. Συνήθως παγώνει για 15 μέρες κάθε χρόνο και παλιότερα, ο πάγος αυτός ήταν τόσο παχύς, που μπορούσε να τον διασχίσει με ασφάλεια ακόμα και ολόκληρο κάρο!Θα επισκεφτούμε το Δισπηλιό, 7  χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία  ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των  συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού  ανθρώπου. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε το Σπήλαιο  Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου” και την Παναγία τη Μαυριώτισσα  .

Ελεύθερος χρόνος για περίπατο στον  παραλίμνιο δρόμο της πόλης και  στο Ντολτσό,  η παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια,  τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας  άλλης εποχής.

Συνεχίζουμε για την πόλη των Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ – ΝΗΣΑΚΙ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό μπουφέ. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη των Ιωαννίνων και την λίμνη Παμβώτιδα με ιστορία 2 εκατ. χρόνων. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από  την υδάτινη «κυρά». Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη. Προαιρετική επίσκεψη στο «Νησί της Λίμνης».

Ένας πευκόφυτος βράχος, που η έκτασή του δεν ξεπερνά τα 200 στρέμματα, με έναν παραδοσιακό ηπειρώτικο οικισμό, καμωμένο από πέτρα. Στη λιλιπούτεια ενδοχώρα και στις ακτές του, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο σχεδόν, επτά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μοναστήρια σχηματίζουν μια μοναστική πολιτεία αιώνων, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, μετά το Αγιον Όρος και τα Μετέωρα. Αφού περιηγηθούμε στο νησί  θα επιστρέψουμε και θα μεταβούμε στο Σπήλαιο Περάματος.

Πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη, τέσσερα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων, στο Πέραμα, βρίσκεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον ομώνυμο σπήλαιο. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και μετά το τέλος του, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Κασβίκη, γυμναστή και ερασιτέχνη σπηλαιολόγο.
Έτσι έμαθαν για το σπήλαιο ο Ιωάννης και η Άννα Πετροχείλου, και άρχισαν τη συστηματική εξερεύνηση και χαρτογράφησή του, ώστε να γίνει το πρώτο τουριστικά διευθετημένο στην Ελλάδα.
Αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους στολισμένους μα σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε θαυμάσια συμπλέγματα.

Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ:  ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ(ΤΟΥΡΛΙΔΑ) –ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωινό μπουφέ. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο Μουσείο Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα του μουσείου παριστάνονται σε φυσικό μέγεθος, μέσα σε περιβάλλον πιστής παρουσίασης του εκάστοτε περιβάλλοντός τους, αναπαριστώντας μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Ο επισκέπτης αισθάνεται ότι ταξιδεύει σε βουνά, παλιά οικήματα, σπηλιές, εκκλησίες, μονοπάτια, ακολουθώντας μια κυκλικού χαρακτήρα ξενάγηση. Η θεματολογία καλύπτει 24 αιώνες Ελληνικής Ιστορίας (από το 500 π.Χ.), με ιδιαίτερη έμφαση στην νεώτερη ιστορία της Ηπείρου και χωρίζεται σε τρεις ενότητες 1) την ενότητα της Προεπανάστασης, 2) την ενότητα της Επανάστασης του 1821 και 3) την ενότητα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Το Μουσείο κλείνει με αναφορές και υπενθυμίσεις βασικών σημείων της Ελληνικής Ιστορίας και με το εργαστήρι του Καλλιτέχνη. Συνεχίζουμε με ενδιάμεση στάση για την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου . Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου είναι το μεγαλύτερο λιμνοθαλλάσιο σύστημα της Ελλάδας, με έκταση περίπου 22.000 στρέμματα. Ο αρχαίος Έλληνας γεωγράφος Στράβων την ονομάζει “Κυνία Λίμνη” ενώ στον Όμηρο απαντάται ως “Περικαλλέα Λίμνη”.Η λιμνοθάλασσα δημιουργήθηκε κυρίως από την δράση των δύο ποταμών που την οριοθετούν: του Εύηνου στα ανατολικά και του Αχελώου στα δυτικά. Ελεύθερος χρόνος στην κατοικημένη νησίδα της λιμνοθάλασσας την Τουρλίδα. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά αργά το απόγευμα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας .
 • Έμπειροι οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων .
 • Μια (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στα Τρίκαλα.
 • Δυο(2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στα Ιωάννινα.
 • Πρωινό μπουφέ
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων .
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Τιμή κατ’ άτομο

σε δίκλινο δωμάτιο

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

 

28-31/10/2021

 

175€ 245€
18-21/11/2021 175€ 245€
Αναχωρήσεις: 28/10  & 18/11
 • Αναχώρηση

  Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια
 • Ώρα Αναχώρησης

  πρωί από Πειραιά/Αθήνα
 • Ώρα Επιστροφής

  Αθήνα/Πειραιά αργά το απόγευμα

Πλάνο Εκδρομής

1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

2

2Η ΗΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΡΟΡΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

3

3Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ – ΝΗΣΑΚΙ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

4

4Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ(ΤΟΥΡΛΙΔΑ) –ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας