TOP
Image Alt

IΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ Έχει Πραγματοποιηθεί

IΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ Έχει Πραγματοποιηθεί

245€ / το άτομο
(0 Reviews)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ-ΚΑΛΠΑΚΙ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΝΙΤΣΑ

ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ-ΜΕΤΣΟΒΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 24/03/2022 έως 28/03/2022

 

1Η  ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα/Πειραια και με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στα Ιωάννινα. Επίσκεψη στο μουσείο Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα του μουσείου παριστάνονται σε φυσικό μέγεθος, μέσα σε περιβάλλον πιστής παρουσίασης του εκάστοτε περιβάλλοντός τους, αναπαριστώντας μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Ο επισκέπτης αισθάνεται ότι ταξιδεύει σε βουνά, παλιά οικήματα, σπηλιές, εκκλησίες, μονοπάτια, ακολουθώντας μια κυκλικού χαρακτήρα ξενάγηση. Η θεματολογία καλύπτει 24 αιώνες Ελληνικής Ιστορίας (από το 500 π.Χ.), με ιδιαίτερη έμφαση στην νεώτερη ιστορία της Ηπείρου και χωρίζεται σε τρεις ενότητες 1) την ενότητα της Προεπανάστασης, 2) την ενότητα της Επανάστασης του 1821 και 3) την ενότητα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Το Μουσείο κλείνει με αναφορές και υπενθυμίσεις βασικών σημείων της Ελληνικής Ιστορίας και με το εργαστήρι του Καλλιτέχνη. Συνεχίζουμε για την πόλη των Ιωαννίνων  και την λίμνη Παμβώτιδα με ιστορία 2 εκατ. χρόνων. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης ορίζονται από  την υδάτινη «κυρά». Η λίμνη, με τα ακύμαντα νερά και το μικρό νησάκι αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη. Προαιρετική επίσκεψη στο «Νησί της Λίμνης». Ένας πευκόφυτος βράχος, που η έκτασή του δεν ξεπερνά τα 200 στρέμματα, με έναν παραδοσιακό ηπειρώτικο οικισμό, καμωμένο από πέτρα. Στη λιλιπούτεια ενδοχώρα και στις ακτές του, χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο σχεδόν, επτά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μοναστήρια σχηματίζουν μια μοναστική πολιτεία αιώνων, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, μετά το Αγιον Όρος και τα Μετέωρα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ –ΚΑΛΠΑΚΙ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το  Καλπάκι . Ενας τόπος πολύ γνωστός από τις ηρωικές μάχες που έγιναν εδώ στην πρώτη φάση του ελληνοϊταλικού πολέμου του 40-41, στις οποίες οι λιγοστές Ελληνικές δυνάμεις πέτυχαν με την σθεναρή τους αντίσταση να αποτρέψουν την διείσδυση του εχθρού στον χώρο της Ηπείρου, Εδώ θα επισκεφτούμε το Στρατιωτικό Μουσείο Στρατηγείου Πολέμου. Ο χώρος μικρός αλλά επιβλητικός, καθώς τα εντυπωσιακά εκθέματα μας ταξιδεύουν στον χρόνο. Επόμενος προορισμός  τα Ζαγοροχώρια. Ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος. Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες. Ο κόσμος κάτι παραπάνω από φιλόξενος και φιλικός και τα παραδοσιακά φαγητά υπέροχα! Θα επισκεφτούμε τους Κήπους , «το χωριό των γεφυριών», καθώς εδώ υπάρχουν πολλά περίτεχνα λίθινα τοξωτά γεφύρια, ορισμένα από τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Στη συνέχεια θα πάμε στο Μονοδένδρι πάνω από την χαράδρα του Βίκου όπου σ’ ένα φυσικό πλάτωμα βρίσκεται το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ένα ίσως από τα πιο όμορφα μοναστήρια της Ελλάδας. Και φυσικά στο Τσεπέλοβο. Περπατώντας στα γραφικά καλντερίμια του χωριού θα παρατηρήσουμε ότι τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά σπίτια του διαφέρουν λίγο από τα υπόλοιπα του Ζαγορίου, αφού εκτός από τη λαξεμένη πέτρα χρησιμοποιείται πολύ και το ξύλο, το οποίο ανέκαθεν ήταν πηγή πλούτου για την περιοχή. Εξάλλου γύρω από το χωριό λειτουργούν άφθονα ξυλουργεία, πριονιστήρια, αποθήκες ξυλείας κλπ. Στην πλατεία επίσης θα βρούμε και το ναό του Αγ. Νικολάου με το πανύψηλο πέτρινο εξάγωνο καμπαναριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ:ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ –  ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ” – ΠΟΛΗ  (Ντολτσό) – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό και αναχωρηση για την υπεροχη Καστορια. Πρωτος μας σταθμος  το Δισπηλιό, 7  χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία  ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των  συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού  ανθρώπου. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να  επισκεφτούμε  τα δύο νέα καμάρια  της πόλης, που πρόσφατα άνοιξαν για το κοινό, το  υπέροχο Ενυδρείο, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού  νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450  τετραγωνικών μέτρων που υπόσχεται να χαρίσει  μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”. Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα  και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για περίπατο στον  παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό,  η παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια,  τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας  άλλης εποχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σειρά έχει σήμερα το Μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Τα τάματα στην αγία εικόνα της Παναγίας είναι αμέτρητα, ενώ μοναχοί, κάτοικοι της Κόνιτσας, αλλά και προσκυνητές, κάνουν λόγο για θαύματα, ειδικά για άτεκνα ζευγάρια που ζήτησαν παιδί από τη Θεοτόκο. «Όταν μπαίνεις στο καθολικό, νιώθεις μία ακαθόριστη ενέργεια, ειδικά μόλις σταθείς για να κάνεις έναν σταυρό μπροστά στη θαυματουργή εικόνα» .Το συγκρότημα του μοναστηριού έχει όψη φρουριακή και βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την Κόνιτσα, στους πρόποδες του όρους Νεμέστρικα, στη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαραντάπορου, δίπλα στη γραμμή των συνόρων. Επόμενη στάση η Κόνιτσα, πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Γυμνάδι και με αξεπέραστη φυσική ομορφιά . Είναι κτισμένη κατά το παραδοσιακό στυλ της Ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Κατά την επίσκεψη μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα παλιά πετρόκτιστα αρχοντικά τα οποία στέκονται εκεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Επιστροφή στα Ιωάννινα Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για το υπέροχο Μέτσοβο. Φωλιασμένο στη φύση των Ιωαννίνων, με τις κορυφογραμμές τις Πίνδου να το αγκαλιάζουν σαν να θέλουν να το προστατεύσουν, το Μέτσοβο είναι ένας από τους γραφικότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας που μυεί τον επισκέπτη στους αργούς, χαλαρωτικούς ρυθμούς του και στην ανεπιτήδευτη, ρουστίκ αισθητική του. Σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, ακριβώς στο σημείο που χωρίζεται η Βόρεια από τη Νότια Πίνδο, η ορεινή ηπειρώτικη γαλήνη συναντά την αυθεντικότητα στα πρόσωπα των ντόπιων, από τους παππούδες με τις γκλίτσες και τις γιαγιάδες με τις μαντήλες που συγκεντρώνονται κάτω από τα πλατάνια της κεντρικής πλατείας, μιλώντας την ιδιαίτερη γλώσσα τους, έως τους νέους επιχειρηματίες που υποδέχονται τους ταξιδιώτες με το ομορφότερο χαμόγελό τους. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή το βράδυ στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές,  με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας .

Έμπειροι  οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.

Διόδια αυτοκινητοδρόμων  .

Τέσσερις (4) διανυκτέρευσεις  σε ξενοδοχείο 3* στα Ιωάννινα.

Πρωινό μπουφε

Έμπειρος    αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)

Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων .

Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τοπικοί δημοτικοί φόροι

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
Δίκλινο δωμάτιο   Μονόκλινο δωμάτιο
245 325

 

 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:24/03/2022 έως 28/03/2022
  • Αναχώρηση

    Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια
  • Ώρα Αναχώρησης

    πρωί από Πειραιά/Αθήνα
  • Ώρα Επιστροφής

    Αθήνα/Πειραιά αργά το βράδυ

Πλάνο Εκδρομής

1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

2

2Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ –ΚΑΛΠΑΚΙ-ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

3

3Η ΗΜΕΡΑ:ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ -  ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ” - ΠΟΛΗ  (Ντολτσό) - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

4

4Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΟΝΙΤΣΑ – ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

5

5Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΑΘΗΝΑ

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας