TOP
Image Alt

KΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ-ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Έχει Πραγματοποιηθεί

KΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ-ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Έχει Πραγματοποιηθεί

59€ / το άτομο
(0 Reviews)

2 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ –ΜΕΓΑΛΟ  ΧΩΡΙΟ-ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

Αναχωρήσεις: 30/10 & 20 /11


1Η ΗΜΕΡΑ :ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση  από την Αθήνα και τον Πειραιά για την γραφική πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι, όπου θα είναι και ο τελικός μας προορισμός. Πρώτα όμως θα σταματήσουμε για το πρωινό μας καφεδάκι και τις ταξιδιωτικές μας ανάγκες. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου που δεσπόζει στην καρδιά του όρους Οίτη. Αφού απολαύσουμε τη φύση, τα χρώματα και τα αρώματα αλλά και την ιστορία, θα γευματίσουμε ελεύθερα στην περιοχή. Μετά το μεσημεριανό μας θα  πάρουμε το δρόμο  για το Καρπενήσι και θα τακτοποιηθούμε στο κεντρικό μας ξενοδοχείο, απολαμβάνοντας την απογευματινή μας βόλτα στην μαρμάρινη πλατεία, κάτω από τη σκιά της εκκλησίας,  της Αγίας Τριάδας.

Το βράδυ θα έχουμε τη δυνατότητα να δειπνήσουμε στις γραφικές ταβέρνες και τα ήσυχα μεζεδοπωλεία της πόλης. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΟΣ –  ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση.για ένα από τα σημαντικότερα προσκυνηματικά κέντρα της Ορθοδοξίας  την  Μονή Προυσού . Η Παναγία Προυσιώτισσα δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Λέγεται ότι το παρεκκλήσι της μονής ιδρύθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα, τον καιρό του Αυτοκράτορα Βυζαντίου, Θεόφιλο. Στην Παναγία Προυσιώτισσα λειτουργεί μουσείο που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή από παλαιά χειρόγραφα, παλαιότυπα βιβλία και πολύτιμα εκκλησιαστικά σκεύη και κειμήλια αν και μεγάλο μέρος τους καταστράφηκε όταν οι Γερμανοί πυρπόλησαν τη μονή, στις 16 Αυγούστου 1944. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται , μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Η θαυματουργή εικόνα φυλάσσεται , μέσα σε ένα σπήλαιο. Λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραϊσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή. Σχετική παραμονή  και αναχώρηση. για το Μεγάλο Χωριό το οποίο είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων.  Ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στη βάση μας με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο   τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων .
 • Δωρεάν Wi – Fi στα ξενοδοχεία παραμονή σας
 • Μια (1) διανυκτέρευση σε   επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Καρπενήσι
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται.

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή κατ’ άτομο σε

δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

Παιδί έως 12 ετών

(με δυο ενήλικες)

Μονόκλινο

δωμάτιο

   59€      45€ 84€

 

 • Αναχώρηση

  Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια
 • Ώρα Αναχώρησης

  πρωί από Πειραιά/Αθήνα
 • Ώρα Επιστροφής

  Αθήνα/Πειραιά αργά το απόγευμα

Πλάνο Εκδρομής

1

1Η ΗΜΕΡΑ :ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

2

2Η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΟΣ -  ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας