TOP
Image Alt

ΟΧΡΙΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΜΠΙΤΟΛΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Έχει Πραγματοποιηθεί

ΟΧΡΙΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΜΠΙΤΟΛΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ Έχει Πραγματοποιηθεί

295€ / το άτομο
(0 Reviews)

 

ΟΧΡΙΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΜΠΙΤΟΛΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

6 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 27/10/2021  έως 01/11/2021


1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ ή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Αναχώρηση από Πειραιά/Αθήνα και με ενδιάμεση στάση για καφέ  για την  πόλη «πρότυπο» τα όμορφα Τρίκαλα. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΟΧΡΙΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλώρινα. Η πόλη της Φλώρινας γνώρισε έντονη πολιτιστική ανάπτυξη γύρω στο 1893, όταν έγινε η σιδηροδρομική της σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και η ακμή αυτή αντικατοπτρίζεται θαυμάσια στα κτήρια των αρχών του 20ού αιώνα.  Περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για στο συνοριακό σταθμό Νίκης. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το δρόμο μας για να καταλήξουμε στη Λίμνη Οχρίδα. Η λίμνη αυτή κερδίζει τον τίτλο της Θάλασσας Γλυκού Νερού των Σκοπίων , όχι μόνο λόγω του καταγάλανων νερών της, αλλά και εξαιτίας της έκτασής της, που παραπέμπει σε θάλασσα, καλύπτοντας 358 τετρ. χλμ. με βάθος 294 μ. Είναι η πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων και προστατευμένος υδροβιότοπος. Πρόκειται για μια φυσική, τεκτονική λίμνη που ανήκει στις παλαιότερες λίμνες του κόσμου, με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΟΧΡΙΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Οχρίδας. Η παλιά πόλη της Οχρίδας είναι γοητευτική, με τα σπίτια με τις κόκκινες οροφές κτισμένα πάνω στον λόφο της χερσονήσου που δεσπόζει πάνω από τη λίμνη, τα υπαίθρια καφέ, τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, τα μικρά καταστήματα, τις κομψές μπουτίκ και τις ρουστίκ ψαροταβέρνες. Με τη σφραγίδα της UNESCO, ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στην Ευρώπη, το κόσμημα των Σκοπίων. Η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, χάρη στο πλήθος των μνημείων της, που απλά επιβεβαιώνουν γιατί ορισμένα μέρη ξεχωρίζουν και θεωρούνται ανεκτίμητα για την ανθρωπότητα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια παραλίμνια διαδρομή η οποία θα μας οδηγήσει  στο Βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Ναούμ. Η μονή με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες χτίστηκε το 10ο αιώνα όπου όλη η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Από εδώ  ξεκίνησαν οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος για να διδάξουν στους Σλάβους το κυριλλικό αλφάβητο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – ΜΠΙΤΟΛΑ-  ΟΧΡΙΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο .Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ηράκλεια Λύγκου την  αρχαία Ελληνική πόλη και σημερινή πόλη Μπίτολα. Η παλιά πόλη της Μπίτολα είναι μικρή αλλά εξαιρετικά περιεκτική σε αξιοθέατα και όμορφα κτίρια. Στο κέντρο της θα βρείτε την παραδοσιακή αγορά και μουσουλμανικά λουτρά, τεμένη, το ρολόι, την κεντρική πλατεία και πολλές εκκλησίες. Επίσης, υπάρχει η οδός Σιρόκ Σοκάκ, μία οδός με νεοκλασσικά κτίρια και πολλά, μικρά εστιατόρια και καφέ όπου ο περισσότερος κόσμος κάνει βόλτα ή παρακολουθεί τον κόσμο που κάνει βόλτα δημιουργώντας μία πολύ ζωντανή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην πόλη της Οχριδας. Ελεύθερος χρόνος . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για την πόλη των Σκοπίων. Τα Σκόπια, με περίπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, παρά την ηλικία της, η πόλη μοιάζει αρκετά σύγχρονη, αφού ένας δυνατός σεισμός το 1963 κατέστρεψε το 75% των κτιρίων της. Στην είσοδο της παλιάς πόλης, δίπλα στην πέτρινη γέφυρα του Βαρδάρη, ορθώνεται η εκκλησία του Sveti Dimitrija (Άγιος Δημήτριος), ένα κομψό θρησκευτικό κτίσμα του 1886. Ακριβώς απέναντι βρίσκονται τα τουρκικά λουτρά Daud Pasa Baths, που σε παλαιότερες εποχές ήταν τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, σήμερα στεγάζουν την γκαλερί «City Art Gallery» με εκθέματα μοντέρνας τέχνης. Τα νερά του ποταμού Βαρδάρη χωρίζουν τα Σκόπια σε δύο ετερόκλητα τμήματα, που πραγματικά ξαφνιάζουν ευχάριστα τον επισκέπτη. Χρέη συνδετικού κρίκου ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς κόσμους της πόλης εκτελεί η πετρόκτιστη γέφυρα του Βαρδάρη (15ου αιώνα), το σήμα-κατατεθέν της πρωτεύουσας.  Άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ-ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση  για την πόλη μας .Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα, άφιξη στην Αθήνα/ Πειραιά αργά το απόγευμα.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI

Μεταφορές  – περιηγήσεις – εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Μία(01) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στα Τρίκαλα ή Καλαμπάκα

Τρεις (03) διανυκτερεύσεις στο Hotel Park Lakeside 4* στην Οχρίδα

Μια (01) διανυκτέρευση στο Panoramika Design & Spa 4* στα Σκόπια

Πρωινό καθημερινά

Τέσσερα (04)  δείπνα

Αρχηγός – Σύνοδος του γραφείου μας

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Φ.Π.Α,  Διόδια

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, Αχθοφορικά, ποτά. Τοπικοί Δημοτικοί Φόροι.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ
Δίκλινο / Τρίκλινο δωμάτιο Μονόκλινο δωμάτιο
295 +125
  • Αναχώρηση

    Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια
  • Ώρα Αναχώρησης

    μεσημέρι από Πειραιά/Αθήνα
  • Ώρα Επιστροφής

    Αθήνα/Πειραιά αργά το βράδυ

Πλάνο Εκδρομής

1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ ή ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

2

2Η ΗΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΟΧΡΙΔΑ

3

3Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΟΧΡΙΔΑ

4

4 Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ - ΜΠΙΤΟΛΑ- ΟΧΡΙΔΑ

5

5 Η ΗΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ

6

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ-ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας