TOP
Image Alt

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ

375€ / το άτομο
(0 Reviews)

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ 

 ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ-ΣΚΟΠΙΑ

Ημερομηνιες: 13/04/2023 έως 18/04/2023


1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΙΣ

Αναχώρηση στις 07:00 π.μ. από Αθήνα/ Πειραιά. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό (προαιρετικά) συνεχίζουμε το ταξίδι μας  για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πόλη Νις της Σερβίας, γενέτειρα του Μ. Κωνσταντίνου. Άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 

Πρωινό μπουφέ και γνωριμία με την αρχαία Ναϊσό. Η Νις είναι πόλη στη Σερβία, στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά από το Βελιγράδι και το Νόβισαντ. Η ιστορία της πόλης ανάγεται στην εποχή προ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη Νις γεννήθηκε το 274 ο Μέγας Κωνσταντίνος. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους οχυρώθηκε για να μπορεί να αντιστέκεται στις σλαβικές επιδρομές από βορρά. Ο Ιουστινιανός την είχε ονομάσει Ναϊσσόπολη. Ο θείος του Ιουστινιανού Α’, Ιουστίνος Α’ (που ήταν κι αυτός Βυζαντινός αυτοκράτορας) είχε γεννηθεί στη Ναϊσσό. Αμέσως μετά αναχώρηση για Βελιγράδι. Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα της Σερβίας, μια πόλη πανέμορφη, γεμάτη όμορφα κτίρια και πολύ πράσινο. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάβα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον τρίτο αιώνα π.Χ. Επισκεψη στην τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας, τον Ναό του Αγίου Σάββα.. Άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό μπουφέ και  ξενάγηση στη πόλη του Βελιγραδίου. Θα ξεκινήσουμε από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε από μακριά το Πύργο Νεπόισα, τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Θα περπατήσουμε προς την Μητρόπολη του Βελιγραδίου περνώντας από το τέρμα της οδού Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19 ου  που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε προς το νέο Βελιγράδι αφού περάσουμε τη γέφυρα Μπράνκο στο ποταμό Σάβα που χωρίζει το παλιό με το νέο Βελιγράδι, θα δούμε το μοντέρνο Βελιγράδι και θα επιστρέψουμε περνώντας από την νέα γέφυρα Άντα για να περάσουμε από ένα από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, το Τόπσιντερ. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου για να επισκεφτούμε το «σπίτι των λουλουδιών» το μαυσωλείο του Τίτο.  Θα περάσουμε από τη γνωστή πλατεία Σλάβια, που μοιάζει με την Ομονοίας στην Αθήνα, θα δούμε τα βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.

 4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό μπουφέ και ξεκινάμε για το Άγιο Όρος της Σερβίας, όπως αποκαλείται το Εθνικό Πάρκο Φρούσκα Γκόρα στην αυτόνομη επαρχία της Βοϊβοντίνα. Θα επισκεφθούμε ένα από τα σπουδαιότερα μοναστήρια της περιοχής, το μοναστήρι Κρουσεντόλ με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τη Μονή Γρετέγκ που χτίστηκε το 1471 μ.Χ. και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο. Στην μικρή μεσαιωνική πόλη Σρέμσκι Καρλόβτσι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια και να ξεκουραστούμε. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε προς την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σάντ. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την “Αθήνα της Σερβίας”. Θα δουμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την παλιά ελληνική συνοικία της πόλης.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι.Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΣΚΟΠΙΑ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για την πόλη των Σκοπίων. Τα Σκόπια, με περίπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, παρά την ηλικία της, η πόλη μοιάζει αρκετά σύγχρονη, αφού ένας δυνατός σεισμός το 1963 κατέστρεψε το 75% των κτιρίων της. Στην είσοδο της παλιάς πόλης, δίπλα στην πέτρινη γέφυρα του Βαρδάρη, ορθώνεται η εκκλησία του Sveti Dimitrija (Άγιος Δημήτριος), ένα κομψό θρησκευτικό κτίσμα του 1886. Ακριβώς απέναντι βρίσκονται τα τουρκικά λουτρά Daud Pasa Baths, που σε παλαιότερες εποχές ήταν τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, σήμερα στεγάζουν την γκαλερί «City Art Gallery» με εκθέματα μοντέρνας τέχνης. Τα νερά του ποταμού Βαρδάρη χωρίζουν τα Σκόπια σε δύο ετερόκλητα τμήματα, που πραγματικά ξαφνιάζουν ευχάριστα τον επισκέπτη. Χρέη συνδετικού κρίκου ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς κόσμους της πόλης εκτελεί η πετρόκτιστη γέφυρα του Βαρδάρη (15ου αιώνα), το σήμα-κατατεθέν της πρωτεύουσας.  Άφιξη στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ-ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση  για την πόλη μας .Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα, άφιξη στην Αθήνα/ Πειραιά αργά το απόγευμα.

 

Στις  τιμές περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειροι οδηγοί  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα πάρκινγκ.
 • Πέντε (05) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Δυο(02) δείπνα ή γεύματα
 • Αρχηγός-Σύνοδος του γραφείου μας
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στην πόλη του Βελιγραδίου
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

 

Δεν περιλαμβάνονται

Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τοπικοι δημοτικοι φόροι

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο:375€
 • Μονόκλινο δωμάτιο: + 120€

 

 • Αναχώρηση

  Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια
 • Ώρα Αναχώρησης

  πρωί από Πειραιά/Αθήνα
 • Ώρα Επιστροφής

  Αθήνα/Πειραιά αργά το βράδυ

Πλάνο Εκδρομής

1

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΙΣ

2

2Η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 

3

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

4

 4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

5

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΣΚΟΠΙΑ

6

6Η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΟΠΙΑ-ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας