TOP
Image Alt

ΣΟΦΙΑ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ Εχεί Πραγματοποιηθεί

ΣΟΦΙΑ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ Εχεί Πραγματοποιηθεί

280€ / το άτομο
(0 Reviews)

6η ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ – ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΣΟΦΙΑ- ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΜΕΣΗΒΡΙΑ – ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/07, 13/08, 09/09 & 23/09


1Η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση το πρωί από την Αθήνα/Πειραιά  και αφού στάσεις για καφέ και προαιρετικό γεύμα θα περάσουμε τα σύνορα για να καταλήξουμε στην Σόφια .

Περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο πάρκο, η Σόφια, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βίτοσα, δημοφιλούς προορισμού για σκι. Με ιστορία μεγαλύτερη από επτά χιλιετίες, όπως φαίνεται από τα πολλά της ερείπια, η Σόφια είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης.

Το εθνικό ιστορικό μουσείο είναι ένα από τα πιο πλούσια της ανατολικής Ευρώπης. Πλατιές, λιθόστρωτες λεωφόροι, όμορφες μπουτίκ και πραγματικά ξέφρενη νυχτερινή ζωή πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την πόλη των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ :ΣΟΦΙΑ- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ -ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Φιλιππούπολη. Στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορικής της διαδρομής η πόλη ήταν γνωστή και ως Κενδρισός, Ευμολπιάδα, Πονηρόπολις, Τριμόντιουμ, Πάλντιν, Φιλίμπε, Πλόβντιβ… και είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας μετά τη Σόφια.

Η Φιλιππούπολη δεσπόζει στο κέντρο περίπου της χώρας, στα όρια της κατάφυτης θρακικής πεδιάδας, ανάμεσα στις επιβλητικές οροσειρές της Ροδόπης και της Sredna Gora. Είναι κτισμένη στις δύο όχθες του ποταμού Μαρίτσα (του δικού μας ΄Εβρου), Τα περισσότερα αξιοθέατα της Φιλιππούπολης βρίσκονται συγκεντρωμένα μέσα ή γύρω από την παλιά πλακοστρωμένη πόλη, που απλώνεται πάνω σ’ έναν από τους επτά λόφους της πόλης, στη νότια όχθη του ποταμού .

Αρχοντικά πλούσιων εμπόρων διακοσμημένα εξωτερικά με μπαρόκ λεπτομέρειες, καταστήματα με αντίκες, γεροδεμένα ρωμαϊκά τείχη, επιβλητικές πύλες, εκκλησίες, ενδιαφέροντα μουσεία και αίθουσες τέχνης προσφέρουν μια ανεπανάληπτη βόλτα στη Βουλγαρία του 19ου αιώνα.

Το αστικό τοπίο της παλιάς Φιλιππούπολης παραπέμπει περισσότερο σε πόλη της Κεντρικής Ευρώπης και απέχει παρασάγγας από τα σύγχρονα προάστια της πόλης. Συνεχίζουμε  για τις όμορφες ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Αφού περάσουμε το Μπουργκάς θα καταλήξουμε στη Μεσημβρία.

Η πρώτη εικόνα της παλιάς Μεσημβρίας (Nessebar) παραπέμπει αναπόφευκτα στη δική μας Μονεμβασία. Κτισμένη πάνω σ’ ένα βραχώδες νησάκι στα βουλγαρικά παράλια, η αρχαία ελληνική αποικία του Εύξεινου Πόντου απέχει μόλις… χίλια βήματα από την Ιστορία. Αποικία των Δωριέων που ξεκίνησε την ιστορική της διαδρομή το 512 π.Χ., η Μεσημβρία είναι ουσιαστικά ένα μικρό βραχώδες νησί που συνδέεται με την απέναντι ακτή χάρη σε μια στενή λωρίδα γης μήκους 300 μ. Στη διάρκεια της μακραίωνης παρουσίας της δέχτηκε τις επιρροές όλων των πολιτισμών που κατά καιρούς διασταυρώθηκαν στα δυτικά παράλια του Εύξεινου Πόντου, με αποτέλεσμα ο διατηρητέος οικισμός που απλώνεται σήμερα πάνω στα περιορισμένα όρια του νησιού, να ξεχωρίζει για την πλούσια θρησκευτική και πολιτιστική του παράδοση.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, μέσα στα τείχη της Nessebar υπήρχαν κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους περισσότερες από 40 εκκλησίες. Σήμερα, μόλις 10 έχουν διασωθεί. Οι εκκλησίες αυτές καλύπτουν όλο το χρονικό διάστημα, από την πρωτοχριστιανική περίοδο μέχρι και τον 14ο αιώνα, ενώ το στοιχείο που πρέπει οπωσδήποτε να παρατηρήσετε είναι η εξωτερική πέτρινη διακόσμησή τους. Πραγματικά στολίδια της πόλης αποτελούν επίσης τα παραδοσιακά αρχοντικά της, χαρακτηριστικά δείγματα της βουλγάρικης αρχιτεκτονικής του 18ου-19ου αιώνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόκειται για κατοικίες που θυμίζουν μικρά κάστρα και είναι κατασκευασμένες από πέτρα και ξύλο – έχουν πέτρινους τοίχους στο ισόγειο και ξύλινη κατασκευή για τον πρώτο όροφο. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Nessebar μεταμορφώνεται σ’ ένα παραθεριστικό κέντρο που προσκαλεί τους επισκέπτες να περπατήσουν στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της, να αγγίξουν τα μνημεία της, να γνωρίσουν την ιστορία της και να ζήσουν τη μοναδική της ατμόσφαιρα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Τριάδας, γνωστή ως Αλατζά. Το Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Ιδιαίτερα τα καλοκαίρια. Οι άσπροι βράχοι της τοποθεσίας λάμπουν από τον ήλιο, ενώ η πρασινάδα των μεγάλων δένδρων και το γαλάζιο της θάλασσας χαροποιούν το μάτι του επισκέπτη.

Η Μονή Αλατζά είναι από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά πνευματικά κέντρα.  Οι κάθετοι βράχοι είναι ύψους σχεδόν 40 μέτρων. Αποτελούν μέρος ενός οροπεδίου, που είναι γεμάτο φυσικές κόγχες. Κάποτε η τοποθεσία ήταν βυθισμένη στη θάλασσα. Σύμφωνα με τους ιστορικούς στο μέρος ζούσαν άνθρωποι ακόμη τον 4ο αιώνα. Απόδειξη γι’ αυτό είναι κεραμικά τεμάχια, νομίσματα, καθώς και σταυροί, που ήταν σκαλισμένοι στους βράχους.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Βάρνα, μια από τις ομορφότερες πόλεις όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στην Ευρώπη. Με ένα επιβλητικό λιμάνι, πανέμορφο ιστορικό κέντρο, πολλές προτάσεις διασκέδασης αλλά και μια εκρηκτική φύση τριγύρω της, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών από όλον τον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ:  ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στο Μπουργκάς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Το Μπουργκάς είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο και περιβάλλεται από λίμνες. Το λιμάνι του είναι το μεγαλύτερο στη Βουλγαρία.

Επόμενος προορισμός μας η Σωζόπολη. Στην αρχαιότητα η πόλη ήταν ελληνική αποικία με το όνομα   Απολλωνία. Από αυτήν την εποχή έχει απομείνει το συγκρότημα “Νότιο τείχος κάστρου και πύργος” που συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες .

Η εκρηκτική όμως άνοδος της Σωζόπολης ξεκίνησε  το 2010 όταν σε ανασκαφές στο κοντινό νησάκι του Αγίου Ιωάννη ανακαλύφθηκαν  ιερά λείψανα που υπάρχουν βάσιμες   υποψίες πως ανήκουν στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Το εύρημα τίναξε την Σωζόπολη στη λίστα με τους πιο επισκέψιμους ευρωπαϊκούς προορισμούς για προσκυνηματικό τουρισμό. Το 2012 η Σωζόπολη έγινε ξανά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν στα ερείπια ενός μοναστηριού βρέθηκαν οι σκελετοί δυο… βρικολάκων – ενός άντρα και μιας γυναίκας με καρφωμένους μεταλλικούς πασσάλους στην καρδιά.

Το νέο απόκτημα ανέβασε την δημοτικότητα της πόλης που άρχισε να συναγωνίζεται τον πύργο Μπραν της Ρουμανίας όπου διαδραματίστηκε η ιστορία του Δράκουλα.

Αφού θαυμάσουμε την πόλη θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: ΜΕΣΗΒΡΙΑ – ΣΟΦΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σόφια. Αφιξη και χρόνος ελεύθερος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στο  Σαντάνσκι. Η πόλη απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα.

Ονομάστηκε έτσι από το επώνυμο ήρωα της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας. Στην πόλη υπάρχουν θερμές πηγές, γεγονός που κάνει πολλούς τουρίστες από Βουλγαρία και Ελλάδα να το επισκέπτονται για διακοπές αλλά είναι και γνωστή επίσης για την αγορά της!

Στάση για τις τελευταίες  αγορές μας και επιβίβαση στο πούλμαν για να γυρίσουμε σε Αθήνα/Πειραιά.

 

Στις  τιμές περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με  σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας
 • Έμπειρος οδηγός  με άριστη γνώση των  δικτύων των πόλεων και επαγγελματική αδεία οδήγησης.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα παρκινγκ.
 • Μια (02) διανυκτερεύσεις σε 5***** ξενοδοχείο στην Σόφια
 • Τρεις (03) διανυκτερεύσεις σε   4**** ξενοδοχείο στην Μεσημβρία
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ημιδιατροφή
 • Έμπειρος – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη. (74646 / 115307)
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι όπου απαιτούνται

 

 22-27/07 13-18/08 09-14/09 23-28/09
Τιμή κατ’ άτομο σε

δίκλινο

299€ 315€ 285€ 280€
Τιμή κατ’ άτομο σε

τρίκλινο

299€ 315€ 285€ 280€
Παιδί έως 10 ετών

(με δυο ενήλικες)

195€ 205€ 185€ 180€
Μονόκλινο

δωμάτιο

+100€ + 120€ +100€ +100€

 

 

👉Κινούμαστε με ασφάλεια😷

📌Θα τηρηθούν όλα τα μετρά ασφάλειας
📌Η συμμετοχή σε κάθε εκδρομή μας σημαίνει την αποδοχή και την πλήρη συμμόρφωση με όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα αρμόδια Υπουργεία

 

 • Αναχώρηση

  Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια
 • Ώρα Αναχώρησης

  πρωί από Πειραιά/Αθήνα
 • Ώρα Επιστροφής

  Αθήνα/Πειραιά αργά το βράδυ

Πλάνο Εκδρομής

1

1Η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΟΦΙΑ

2

2Η ΜΕΡΑ :ΣΟΦΙΑ- ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ -ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

3

3Η ΜΕΡΑ: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

4

4Η ΜΕΡΑ: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

5

5Η ΜΕΡΑ: ΜΕΣΗΒΡΙΑ – ΣΟΦΙΑ

6

6Η ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας