TOP
Image Alt

ΤΟΛΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ Έχει Πραγματοποιηθεί

ΤΟΛΟ-ΝΑΥΠΛΙΟ Έχει Πραγματοποιηθεί

15€ / το άτομο
(0 Reviews)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2021


Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα με προορισμό για το όμορφο παραθαλάσσιο Τολό.

Χτισμένo σχεδόν πάνω στην παραλία έχει αντίκρυ του τρία πανέμορφα νησάκια. Το Κορωνήσι, τη Ρόμβη και το Δασκαλιό.

Ο Όμηρος είναι ο πρώτος που παραθέτει στοιχεία για τον κόλπο του Τολού και της αρχαίας Ασίνης. Σύμφωνα με πηγές το σημερινό Τολό οικοδομήθηκε κοντά στα ερείπια της αρχαίας πόλης. Στην περιοχή σώζονται μερικά τμήματα του τείχους της αρχαίας ακρόπολης. Σύμφωνα με την παράδοση, η ονομασία της περιοχής αποδίδεται σ’ έναν Φράγκο Επίσκοπο τον Τζων Τόλος, γύρω στο 1200 μ.Χ., που έζησε για χρόνια στην περιοχή και ο οποίος έχει ενταφιαστεί στην κορυφή του βουνού της Ρόμβης.

Κατά μια άλλη εκδοχή, την περίοδο της ενετοκρατίας ονομάστηκε Port d Aulon (Λιμάνι της Αυλώνας). Με την πάροδο του χρόνου μετονομάστηκε σε Τωλόν και σήμερα πλέον ονομάζεται Τολό. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επόμενος προορισμός μας μια από τις ωραιότερες πόλεις της αργολικής γης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, την πόλη του Ναυπλίου.Η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 – χτίστηκε σύμφωνα με τη μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης. Η πολιτιστική του αλυσίδα ξεκινά από την προϊστορική εποχή συμμετείχε στην Αργοναυτική Εκστρατεία και στον Τρωικό Πόλεμο παράκμασε στα ρωμαϊκά χρόνια και ανέκαμψε στα βυζαντινά Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Αρχαία τείχη, μεσαιωνικά κάστρα, μνημεία, αγάλματα, οθωμανικές κρήνες, βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτήρια – όλα γοητευτικά ιστορικά αλλά και αρχιτεκτονικά κοσμήματα – επιφυλάσσουν μεγαλοπρεπή υποδοχή στον επισκέπτη. Ελεύθερος χρόνος. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά αργά το απόγευμα.

  • Αναχώρηση

    Πειραιάς/Σύνταγμα/Ομόνοια
  • Ώρα Αναχώρησης

    πρωί από Πειραιά/Αθήνα
  • Ώρα Επιστροφής

    Αθήνα/Πειραιά αργά το απόγευμα

Πλάνο Εκδρομής

1

Αναχώρηση από Αθήνα/Πειραιά νωρίς το πρωί

Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το όμορφο παραθαλάσσιο Τολό.
2

Παραμονή στο Τολό.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, μπάνιο και προαιρετικό γεύμα.
3

Επόμενος προορισμός μας το Ναυπλίου .

Ελεύθερος χρόνος. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε την περιήγησής σας στ’ Ανάπλι, η Παλιά Πόλη με τη σαγηνευτική γοητεία των πλακόστρωτων στενών, τις ολάνθιστες βουκαμβίλιες να ξεχειλίζουν από τα μπαλκόνια, τις αυλές των κομψών νεοκλασικών και των καλοδιατηρημένων αρχοντικών και τις τούρκικες κρήνες. Η ιταλικής αισθητικής Πλατεία Συντάγματος γεμάτη από μνημεία και ιστορικά κτήρια. Ξεχωρίζουν τα δύο τούρκικα τζαμιά –στο ένα, που σήμερα λειτουργεί ως κινηματοθέατρο, στεγάστηκε το πρώτο Αλληλοδιδακτικό Σχολείο ενώ στο άλλο συνεδρίαζε η Πρώτη Βουλή των Ελλήνων–, το Αρχαιολογικό Μουσείο με εκθέματα σπάνιας αξίας της Προϊστορικής και Μυκηναϊκής περιόδου, η Δημοτική Πινακοθήκη. Πολύ κοντά, με κατεύθυνση προς τη σύγχρονη πόλη, βρίσκεται ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, γνωστό σημείο από τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, καθώς και ο ναός του Αγίου Γεωργίου με σημαντικές εικόνες και τοιχογραφίες, όπως το αντίγραφο του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Σημείο αναφοράς όμως του Ναυπλίου αποτελε   ί το πολυφωτογραφημένο φρούριο Μπούρτζι χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Επίσης μπορείτε να ανέβετε (999 σκαλοπάτια) στο Κάστρο του Παλαμηδιού που ορθώνει τον επιβλητικό του όγκο 216 μέτρα πάνω από την πόλη.
4

Επιστροφή σε Αθήνα/Πειραιά

Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή σε Πειραιά/Σύνταγμα/Ομόνοια.

Προορισμός Εκδρομής

0.0

Rating 0

Post a Comment

Τι λένε οι πελάτες μας